ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСоцстрах попереджає про затримку виплат лікарняних і декретних

Соцстрах попереджає про затримку виплат лікарняних і декретних

Фонд соціального страхування України виплачує лікарняні та декретні в повному обсязі, проте сьогодні є затримки в термінах фінансування
Фонд соціального страхування України попереджає про затримку виплат лікарняних і декретних, про це йдеться на сайті фонду.
 
“Фонд соціального страхування України виплачує лікарняні та декретні у повному обсязі. Ми робимо все можливе, аби ви отримали допомогу якнайшвидше, однак сьогодні є затримки в строках фінансування”, - йдеться в повідомленні.
 
У Фонді зазначили, що на сьогодні затримка складає 21 робочий день або 1,8 млрд грн, а також непрофінансовані заяви-розрахунки на суму 0,8 млрд грн, термін оплати яких складає 10 робочих днів відповідно до законодавства.
 
Наявна заборгованість була накопичена Фондом у грудні через різке зростання видатків.
 
Затримки із виплатами пов’язані із додатковим навантаженням, яке Фонд отримав через пандемію – суттєво зросли видатки за лікарняними, також на них було покладено фінансування самоізоляції українських працівників, страхові виплати медикам тощо. 
 

Наприклад, у грудні 2020 року Фонд прийняв на оплату лікарняні на суму 2,4 млрд грн – на 1,5 млрд грн більше, ніж у грудні 2019-го (0,9 млрд грн). 

 
Коментарі (0)