ГоловнаНовини ЖКГТранспортСьогодні донецький аеропорт вперше прийматиме vip-гостей

Сьогодні донецький аеропорт вперше прийматиме vip-гостей

Термінал має сім поверхів, з них три - основні. Пропускна спроможність нового терміналу - 3 тис. 100 пасажирів на годину.

Сьогодні відбудеться урочисте відкриття нового терміналу міжнародного аеропорту «Донецьк». Урочистості з цього приводу відбудуться за участі Президента України Віктора Януковича, віце-прем’єр-міністра України – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова та інших почесних гостей. 

Про це «У.К.»  повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури. 

Термінал має сім поверхів, з них три - основні. Пропускна спроможність нового терміналу  - 3 тис. 100 пасажирів на годину.

В аеровокзальний комплекс, що вводиться в експлуатацію, окрім самої будівлі терміналу, також входить автостанція, триповерховий паркінг на 605 машин (з них 31 паркувальне місце - для малорухомих груп пасажирів), відкриті паркінги на 1004 машини, автобусні стоянки на 20 автобусів. Термінал з'єднаний з паркінгом двома критими галереями. До будівлі примикає естакада. 

Відтак із введенням нового терміналу КП «Міжнародний аеропорт «Донецьк» отримає повний авіаційний  комплекс: в рамках реконструкції аеропорту, окрім нового терміналу, побудована нова штучна злітно-посадкова смуга – найкраща в Європі, здатна приймати будь-які види літаків, включаючи Boeing-747 та Airbus-380. Також в Донецьку зведена найвища в Україні  аеродромно-диспетчерська вежа – 52 метри. 

Введення в експлуатацію цих об'єктів дозволяє аеропорту приймати всі види літаків практично при будь-якій погоді і в цілому забезпечити обслуговування зростаючого пасажиропотоку. 

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)