ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСьогодні в Україні дорожчають опалення та гаряча вода

Сьогодні в Україні дорожчають опалення та гаряча вода

Сьогодні, 1 липня, в Україні почнуть діяти нові тарифи на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб населення, що зростуть майже удвічі.

Таке рішення 9 червня 2016 р. затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Як стверджують у НКРЕКП, чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн за 1 Гкал. А з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 грн за 1 Гкал. та й це нібито "відповідає середньозваженому зростанню на 95,3%".
 
При цьому в НКРЕКП говорять, що збільшення тарифів спричинила низка ключових факторів:
- зростання паливної складової (на 474 грн/Гкал)
- тарифу на електроенергію (13 грн/Гкал)
- заробітних плат (9 грн/Гкал).
 
Ціна на гарячу воду для різних міст буде різною. Зокрема, у Києві запропоновано підвищити тарифи на гаряче водопостачання в середньому до 63-78 гривень за 1 куб. м.
 
Наразі тарифи на ці послуги "Київенерго" становлять 40,92 (з рушникосушками) і 37,91 грн (без рушникосушок) за 1 куб. м.
Нагадаємо, з 1 травня 2016 року в Україні почали діяти нові тарифи на газ, встановлені Кабінетом міністрів України. Єдину ціну на газ для населення та промисловості встановлено на рівні 6 тис. 879 гривень за тисячу кубометрів.
 
Коментарі (0)