ГоловнаНовини ЖКГТранспортСьогодні зросте вартість проїзду у львівському електротранспорті

Сьогодні зросте вартість проїзду у львівському електротранспорті

Виконком Львівської міськради затвердив рішення, відповідно до якого вартість проїзду в електротранспорті Львова становитиме 3 гривні та 1,5 гривні для учнів і студентів.
Виконком Львівської міськради затвердив рішення, відповідно до якого вартість проїзду в електротранспорті Львова становитиме 3 гривні та 1,5 гривні для учнів і студентів. Новий тариф вступає в дію сьогодні, 1 вересня 2017 року, повідомляє прес-служба ЛКП «Львівелектротранс».
 
Тариф не переглядали з 2014 року За цей час більше як у 2 рази збільшилась мінімальна заробітна плата, зросла ціна на електроенергію. Так, у 2015 році ЛКП «Львівелектротранс» мало 51 мільйон гривень збитків. У 2016 році – 61мільйон гривень. У 2017 році ця цифра може становити 78 мільйонів гривень. І цю збитковість підприємства мало б дотувати місто із свого бюджету. Підняття вартості за проїзд дозволить з економити вже до кінця року 8 мільйонів гривень.
 
Економічно обґрунтована ціна на проїзд в електротранспорті становить 3,70 гривні. Тобто при цій ціні підприємство було б беззбитковим – без прибутку і без збитків. Виконком затвердив вартість 3 гривні, бо ми розуміємо фінансовий стан і платоспроможність мешканців та незручність оплати при ціні 3,70 гривні.
 
Старі квитки на проїзд в електротранспорті можна обміняти до 10 вересня включно у трьох пунктах.
  1. вулиця Сахарова 2 (1-ий поверх) Відділ зборів;
  2. кіоск на кінцевій зупинці трамваїв №3 та №5 (Аквапарк);
  3. кіоск на тролейбусній зупинці вул. Шота Руставелі. 
 
Коментарі (0)