ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаСонячна енергетика стане переважати на планеті до 2050 року

Сонячна енергетика стане переважати на планеті до 2050 року

Сонячна енергетика в майбутньому стане основним джерелом отримання електроенергії на планеті. До таких висновків прийшли експерти компанії DNV GL з Норвегії
Сонячна енергетика в майбутньому стане основним джерелом отримання електроенергії на планеті. До таких висновків прийшли експерти компанії DNV GL з Норвегії, яка спеціалізується на консалтингу в сфері енергетики, про це повідомляє Eenergy.media.
 
На думку фахівців DNV GL, в найближчі 20-30 років частка електрики в кінцевому споживанні виросте більш, ніж в 2 рази. Якщо сьогодні вона оцінюється приблизно в 20%, то до 2050 року цей показник «переступить» планку в 40-45%. При цьому зростання виробництва і споживання буде відбуватися за рахунок поновлюваних джерел енергії (ВДЕ).
 
В лідери генерації, вважають експерти, вирветься сонячна енергетика. За найближчі 15-20 років витрати на будівництво об'єктів геліоенергетики скоротяться приблизно в 2 рази, що дозволить значно збільшити кількість СЕС, а також знизити тарифи. Середня вартість зведення великих сонячних електростанцій складе до 2050 року від 0,4 до 0,6 доларів за 1 ват встановленої потужності.
 
Також, подальший розвиток отримають технології зберігання енергії, що дозволить більш органічно вбудовувати ВДЕ в енергомережі.
 
Фахівці відзначають, що за найближчі 30 років встановлена ​​потужність СЕС в світі наблизиться до позначки 20 000 ГВт, що в 65 разів більше нинішнього рівня. Таким чином, сонячна енергетика буде виробляти 40% глобальної електроенергії. Велика частина СЕС буде розміщуватися в Китаї, Індії, Європі та США.
 

Основне зростання сонячної генерації буде відбуватися за рахунок введення в дію великих електростанцій, підкреслюють експерти норвезької DNV GL. На їхню думку, великі СЕС будуть в 3 рази ефективніше дрібних домашніх електростанцій. 

 
Коментарі (0)