ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаСонячна енергія стала найдешевшим видом електроенергії

Сонячна енергія стала найдешевшим видом електроенергії

З кожним роком сонячна енергетика стає все більш популярною. За офіційними даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), вже зараз вона стала найдешевшим видом електроенергії, обійшовши за цим показником традиційні газ і вугілля

 

З кожним роком сонячна енергетика стає все більш популярною. За офіційними даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), вже зараз вона стала найдешевшим видом електроенергії, обійшовши за цим показником традиційні газ і вугілля.

У новому звіті МЕА вказується, що відновлювані джерела енергії набагато вигідніші за традиційні на викопному паливі. В першу чергу мова йде про сонячні електростанції, що набирають популярність як в комерційному секторі, так і в домогосподарствах. Цікаво, що це відбувається в тому числі завдяки фінансовій підтримці держав, які прагнуть прискорити перехід до чистої енергетики.

Згідно з розрахунками, до 2040 року зростання сонячної енергії по всьому світу складе не менше 43%. Крім субсидування це стане можливо за рахунок зниження цін на панелі, а також підвищення ефективності технологій. Варто відзначити, що статистика заснована на великих сонячних електростанціях, а не на споживчих проектах. Проте завдяки постійним інвестиціям і підтримці держав вартість МВт електроенергії, видобутої від сонця, впала нижче цін на вугілля і газ.

У найближчі роки очікується, що політика ряду країн щодо чистої енергетики не зміниться. Це гарантує податкові пільги, дешеве фінансування та багато іншого, що залучає бізнес у цю нову сферу. Експерти МЕА очікують вибухове зростання сонячних електростанцій в найближчі 10 років.

 

 

 
Коментарі (0)