ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯк доглядати за фотоелектричними панелями

Як доглядати за фотоелектричними панелями

Переконайтеся, що ви дбаєте про сонячні батареї, підвищуючи їх ефективність

Переконайтеся, що ви дбаєте про сонячні батареї, підвищуючи їх ефективність. На ефективну роботу впливає правильне і регулярне обслуговування. Чисті поверхні модулів гарантують їх безперебійну роботу і можливість повного використання їх технічних параметрів для поглинання сонячної енергії і її перетворення в електрику.

Регулярне та належне технічне обслуговування

Пил, листя та інший бруд погіршує продуктивність, а зниження потужності установки може скласти від 10% до 15%. Дослідження довели, що регулярне очищення фотоелектричних панелей підвищує ефективність роботи модулів на 14%. Тому регулярне і правильне технічне обслуговування панелі - це найважливіша дія, що має велике значення, особливо якщо ви зробили оформлення зеленого тарифу https://www.solargarden.com.ua/service/oformlennya-zelenogo-taryfu/.

Чи слід чистити фотоелектричні панелі

Установка буде працювати ефективно незалежно від виконання цих дій. Отже, немає необхідності чистити фотоелектричні панелі протягом терміну їх гарантії. Однак рекомендується для підвищення ефективності роботи установки виконувати такі роботи один або два рази на рік, бажано навесні або пізньої осені.

сонячні панелі

Технічне обслуговування фотогальваніки - який час доби?

Час доби має першорядне значення при обслуговуванні фотоелектричних панелей. Найкраще розпочинати очищення модулів рано вранці або пізнім вечором. Догляд за панелями протягом дня і особливо опівдні абсолютно недоцільний.

Компанія з очищення або самообслуговування?

Чистку фотовольтаїки можна доручити професійній компанії, яка має в своєму розпорядженні необхідне обладнання і технічну базу. Крім того, більшість компаній, що встановлюють фотоелектричні панелі, пропонують щорічне технічне обслуговування. Якщо ви вирішите самостійно їх очистити, то слід знати, що фотоелектричні елементи захищені шарами спеціальної пластикової плівки, тому варто ознайомитися з конструкцією фотоелектричного модуля.

Спереду вони покриті загартованим склом, а ззаду - плівкою. Це захищає їх від забруднень і вологи. Деякі виробники панелей використовують додаткові покриття, які можуть одночасно виконувати функції захисту і фокусування сонячного випромінювання для підвищення ефективності роботи модулів.

сонячні панелі

З поверхнями панелей слід бути дуже обережним. Існують також спеціальні комплекти для миття. Для догляду використовуйте м'яку губку. Грубі приладдя можуть пошкодити зовнішнє покриття. Мийки високого тиску також заборонені, оскільки вони можуть зіпсувати стики модулів. Використовуйте м'яку щітку або плоску швабру для видалення залишків снігу.

Догляд за самими панелями не вимагає особливо спеціалізованих засобів для чищення. Слід промивати панелі комплексним розчином в співвідношенні 50/50 з демінералізованою водою і ізопропанолом.

Навіщо регулярно чистити фотоелектричні панелі? Щоб використовувати їх повну ефективність - чисті пристрої здатні виробити більше енергії.

 

 
Коментарі (0)