ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСпільне управління українською ГТС забезпечить Європу енергоресурсом

Спільне управління українською ГТС забезпечить Європу енергоресурсом

В контексті питання ГТС уряд обговорює питання реформування НАК «Нафтогаз України» та протидії будівництву газопроводу «Північний потік - 2».

В  контексті питання ГТС уряд обговорює питання реформування НАК «Нафтогаз України» та протидії будівництву газопроводу «Північний потік - 2».

Спільне управління газотранспортною системою України дасть додаткові гарантії сталого транзиту газу в Європу і забезпечить європейських споживачів енергоресурсом.

Про це розповів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Координаційної ради з питань проведення реформ у ПЕК, передає перс-служба Урядового порталу.

Глава Уряду нагадав, що Україна відкрита до дискусій щодо використання ГТС, але не менш важливими є і рішення Уряду України з цього питання.

«Нам треба забезпечити спільне управління ГТС. Це забезпечить європейських споживачів. Але вирішення питання залежить і від наших рішень. У нас є Група високого рівня (Координаційна рада з питань проведення реформ у ПЕК). Її пропозиції і рішення складають основу наших подальших дій», - сказав Володимир Гройсман.

Глава Уряду нагадав, що в контексті питання ГТС обговорюються питання реформування НАК «Нафтогаз України» та протидії будівництву газопроводу «Північний потік - 2». «Минулого тижня, під час візиту до Брюсселя, я взяв участь у міжнародній конференції з енергетичних питань. Ми про «Північний потік-2». Позиція Європейської комісії, США в тому, що це новий вид впливу РФ на європейських споживачів. Це не безпідставно», - зазначив Прем’єр-міністр.

Учасники засідання погодилися з тим, що політика України щодо ГТС має бути максимально прозорою і зрозумілою для партнерів.

"Головна мета енергореформ – створення прозорого ринку всередині держави і забезпечення наших транзитних можливостей. В середньостроковій перспективі ми будемо відмовлятися від імпорту. Тож питання функціонування ГТС, як незалежної структури постачання газу до європейських споживачів, постає в новому форматі, - сказав Володимир Гройсман. - Треба пришвидшувати певні процеси – з точки зору реалістичності. З 2020 року маємо побудувати нову систему управління ГТС - надійно і стабільно. Ми це можемо забезпечити".

 

 
Коментарі (0)