ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСпори щодо власності об'єктів критичної інфраструктури можуть відкласти до кінця війни

Спори щодо власності об'єктів критичної інфраструктури можуть відкласти до кінця війни

Народні депутати пропонують на час воєнного стану не розглядати в судах спори, предметом яких є право власності держави на об’єкти критичної інфраструктури

 

Народні депутати пропонують на час воєнного стану не розглядати в судах спори, предметом яких є право власності держави на об’єкти критичної інфраструктури, що перебувають у державній власності.

Відповідний законопроєкт №8316 про внесення змін до ст. 8 закону "Про критичну інфраструктуру" щодо врегулювання спорів, предметом яких є право власності держави на об’єкти критичної інфраструктури, що перебувають у державній власності, зареєстровано у Верховній Раді 28 грудня, повідомляє сайт парламенту.

Відповідно до доповнень у ч. 4 ст. 8 "Про критичну інфраструктуру" пропонується встановити, що спори (справи), предметом яких є право власності держави на об’єкти критичної інфраструктури, що перебувають у державній власності, та/або здійснення відновлення платоспроможності таких об’єктів або визнання їх банкрутами, не підлягають судовому розгляду в період дії воєнного стану та протягом двох років із дня його припинення чи скасування.

Серед авторів законопроєкту – народні депутати Олександр Федієнко, Мар’яна Безугла (фракція "Слуга народу"), Ірина Констанкевич (група "За майбутнє").

 

 

 
Коментарі (0)