ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСпоживачі імпортованої електроенергії уникнуть обмежень електропостачання

Споживачі імпортованої електроенергії уникнуть обмежень електропостачання

Уряд на засіданні 3 січня 2023 року ухвалив постанову №1 «Про затвердження Положення про особливості імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років

 

Уряд на засіданні 3 січня 2023 року ухвалив постанову №1 «Про затвердження Положення про особливості імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років в умовах правового режиму воєнного стану в Україні», яку було анононсовано раніше.

Документом передбачені на період до 30 квітня 2023 року додаткові гарантії захисту від планових обмежень електропостачання тих непобутових споживачів, об'єкти яких споживатимуть імпортовану згідно з відповідними договорами електричну енергію.

Ціни на ринку «на добу наперед» в країнах ЄС суттєво вищі за ціну в Україні. Тому для залучення імпорту електроенергії необхідне створення додаткових стимулів, зокрема - гарантування промисловим підприємствам безперервного електропостачання у разі укладання відповідних договорів.

Графіки погодинних відключень не будуть застосовуватись, якщо споживач імпортуватиме обсяги не менші, ніж власне споживання у вересні 2022 року - до застосування примусових обмежень електропостачання.

 

 

 
Коментарі (0)