ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСпоживачі НАК «Нафтогаз Україна» у червні отримали дві платіжки за газ. Роз'яснення.

Споживачі НАК «Нафтогаз Україна» у червні отримали дві платіжки за газ. Роз'яснення.

Споживачі НАК «Нафтогаз» у червні отримали дві платіжки за газ. Це здивувало тих, хто раніше обслуговувався в інших постачальників.
Споживачі НАК «Нафтогаз Україна» у червні отримали дві платіжки за газ. Це здивувало тих, хто раніше обслуговувався в інших постачальників. З червня клієнтів облгаззбутів перевели саме до «Нафтогазу» як постачальника останньої надії (ПОН). 
 
Про це повідомили у Нафтогазі, дві платіжки не означають ні збільшення тарифів, ні запровадження нових платежів.  
 
«Більшість наших клієнтів вже одержала друковану платіжку за газ і ще одну – за транспортування. Для деяких це стало сюрпризом, адже попередній постачальник надсилав одну... Оплату газу та його доставку поділено ще з січня 2020 року в рамках реформи газового ринку. Продавати газ та доставляти його споживачеві мають різні компанії», – говориться у повідомлені. 
 
Тобто щомісячно споживачі отримують дві платіжки за газ: 
  • за доставку/розподіл – від оператора ГРМ; 
  • за спожитий газ - від постачальника, тобто "Нафтогазу". 
"Нафтогаз" надсилає споживачам дві роздруковані на різних аркушах платіжки за газ. У деяких інших постачальників плата за доставку газу винесена до окремої графи у квитанції про оплату за газ. 
 
При цьому тариф на сам газ залишається фіксованим. По всій Україні «Нафтогаз» складає 7,96 грн/куб. м (з ПДВ). 
 

А тариф на розподіл залежить від області. Наприклад, у Дніпропетровській платити потрібно 1,26 грн. за 1 куб. м на місяць (без ПДВ), а на Закарпатті – 1,99 грн. (без ПДВ). 

 
Коментарі (0)