ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСпоживачам потрібно обрати тип договору на оплату комуналки

Споживачам потрібно обрати тип договору на оплату комуналки

В українців залишилося менше двох місяців, щоб вибрати тип договору, за яким вони будуть отримувати і оплачувати комунальні послуги

В українців залишилося менше двох місяців, щоб вибрати тип договору, за яким вони будуть отримувати і оплачувати комунальні послуги.

Так, 1 травня 2019 року була введена в дію частина закону “Про житлово-комунальні послуги”, яка стосується комунальних послуг.

З цієї дати був запущений відлік періоду, за який співвласники багатоквартирних будинків повинні визначитися з типом договору, за яким вони будуть отримувати і оплачувати комунальні послуги.

Для того щоб зробити вибір, залишається менше 2 місяців. В іншому випадку люди можуть несподівано для самих себе опинитися перед необхідністю вирішувати, хто ж буде обслуговувати мережі в їхньому будинку.

Типи договорів згідно із Законом “Про житлово-комунальні послуги”:

Індивідуальний договір. Він укладається окремо з кожним співвласником багатоквартирного будинку. При цьому передбачено, що споживач буде оплачувати безпосередньо отриману послугу, обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових мереж, а також абонплату.

Колективний. Він укладається між виконавцем відповідних послуг та особою, уповноваженою на це співвласниками багатоквартирного будинку. Уповноваженою особою може стати один із співвласників будинку, керуючий, уповноважений орган об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), правління житлово-будівельного кооперативу або інша особа за рішенням співвласників.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
09 Березня 2020 p. 20:34
Раніше усі компослуги сплачувались однією платіжкою. Потім придумали так звану "комісію" (споживач повинен внести додаткову плату при сплаті за компослугу), і одну платіжку розділили на шість платіжок ( посортували по видам компослуг). Спочатку це шахраювання не дуже обурило споживачів - нікому тоді навіть у голову не прийшло, що тепер прийдеться платити чималу "комісію" окремо за кожну платіжку. А потім, через деякий час, вже розділені платіжки знову поділили принамні на дві - таким чином "комісія" збільшилася ще у 2 рази....----------------------------------------А тепер , наче б то, хотять усі компослуги об"єднати в одну платіжку, але при цьому штучно приписати споживачам неіснуючі борги та обнулити переплату, якщо вона є. Або подальше розмноження платіжок, а отже, і подальше зростання "комісії".Так або інакше будуть намагатися доїти споживача по максимуму.
Коля Пухов
09 Березня 2020 p. 21:07
Цього року зима була дуже теплою. А зараз, на початку весни, температура вдень досягає майже +20 градусів. І морозів вже не передбачається. То чи треба продовжувати гріти батареї? В державі зайвий газ і вугілля? Чи у споживачів зайві гроші, щоб платити за опалення, яке вже не потрібне?