ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСпоживачам розповіли, як встановити лічильник опалення

Споживачам розповіли, як встановити лічильник опалення

У КП “Київтеплоенерго” розповіли, як квартирні лічильники тепла можуть вплинути на вартість послуги та хто може встановити прилад обліку

 

У КП “Київтеплоенерго” розповіли, як квартирні лічильники тепла можуть вплинути на вартість послуги та хто може встановити прилад обліку, повідомляє портал "Коментарі". У компідприємстві пояснили, що квартирний лічильник тепла допомагає раціонально використовувати теплову енергію та контролювати витрати на опалення. Щоб встановити прилад обліку, споживачам радять обирати ліцензовану компанію. Спеціалісти обстежать систему опалення у квартирі та будинку і складуть Акт технічної можливості на встановлення розподільчого вузла обліку теплової енергії.

“Ліцензована компанія повинна з’ясувати технічну можливість встановлення лічильника, що залежить від типу будинкової системи опалення. Адже встановити прилад обліку тепла можна лише у будинках із внутрішньобудинковою системою опалення горизонтального типу”, - пояснили в комунальному підприємстві.

Відповідно, у будинках, де теплоносій подається вертикально (із квартири у квартиру) встановити лічильники тепла неможливо. Для встановлення приладу обліку, де є така можливість потрібно:  погодити з “Київтеплоенерго” оформлений акт технічної можливості, після погодження компанія з дозволами на відповідні види робіт має виконати монтаж лічильника, опломбувати та поставити лічильник на комерційний облік. У комунальному підприємстві зауважили, що розробляти проєктну документацію для встановлення лічильника не потрібно, та нагадали, що кожні чотири роки потрібно проводити повірку лічильника. 

 

 

 

 
Коментарі (0)