ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСпоживання електроенергії прогнозується дещо меншим через теплу погоду - Укренерго

Споживання електроенергії прогнозується дещо меншим через теплу погоду - Укренерго

Як повідомляють в Укренерго, споживання електроенергії прогнозується дещо меншим через теплу погоду. Але дефіцит потужності в енергосистемі зберігається суттєвий, особливо у вечірній пік
Споживання електроенергії прогнозується дещо меншим, ніж напередодні, через теплу погоду. Зберігається суттєвий дефіцит потужності. До всіх областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Їх перевищення призводить до необхідності аварійних відключень, про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".
 
Як повідомляють в Укренерго, споживання електроенергії прогнозується дещо меншим через теплу погоду. Але дефіцит потужності в енергосистемі зберігається суттєвий, особливо у вечірній пік, коли генерація може покрити тільки три четверті споживання.
 
Причина дефіциту: внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій.
 
Обмеження споживання та відключення: до всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення.
 
Ремонтні роботи: «Укренерго» завершило ремонт автотрансформатора на одній з підстанцій у Дніпровському регіоні. Також відновили вкотре пошкоджену лінію електропередачі, яка з’єднує Запорізьку атомну електростанцію з енергосистемою України, забезпечує її живлення, запобігаючи аварії.
 

Нагадаємо, енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах.  

 
Коментарі (0)