ГоловнаГоловнеТранспорт«Справа Hyundai» може стати предметом антикорупційного розслідування

«Справа Hyundai» може стати предметом антикорупційного розслідування

Пасажири швидкісних електропоїздів Hyundai «Інтерсіті +», які стали заручниками поломок або несправностей корейських поїздів, готують масовий судовий позов проти залізничників.

Про це повідомив юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк.

«Люди ж не просто так подорожують. Через те, що Hyundai кілька годин простояв у полі, одні запізнилися на літак, інші - на операцію, на важливу зустріч. Постраждалі пасажири об'єдналися і вже підготували судовий позов до залізничників з вимогами моральної та матеріальної компенсації», - запевнив юрист.

У той же час, президент українського відділення Transparency International Олексій Хмара заявив, що «Справа Hyundai» може стати предметом антикорупційного розслідування.

«Як мінімум, це службова недбалість. Поки ми не можемо сказати, що хтось заробив саме на покупку цих поїздів. Але ми можемо сказати, що заробили опосередковано - на інфраструктурі, будівництві, ремонті», - зазначив він.

Нагадаємо, Україна придбала 10 складів Hyundai за 307 млн дол. через кредит під держгарантії.

Разом з тим, після того, як в Україні встановилася по-справжньому зимова погода, поломки з поїздами «Hyundai» відбуваються практично щодня. Швидкісні поїзди не витримують морозної зими, ламаються один за іншим і простоюють годинами.

zn.ua

 
Коментарі (0)