ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Спрощено процедуру зі встановлення мобільних генеруючих газотурбінних установок

Спрощено процедуру зі встановлення мобільних генеруючих газотурбінних установок

Уряд спростив процедури зі встановлення мобільних генеруючих газотурбінних установок та супутньої інфраструктури.
Один зі способів захисту енергооб’єктів від ворожих атак — децентралізація генерації. Її мобільність — запорука безпеки. Уряд спростив процедури зі встановлення мобільних генеруючих газотурбінних установок та супутньої інфраструктури. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 
 
«Також зняли бюрократичні перепони для проведення повітряних ліній електропередачі та підстанцій. Це пришвидшить енергетичне відновлення і створить міцну, менш вразливу до ворога систему», - заявив очільник уряду. 
 
Як повідомив Денис Шмигаль, до початку опалювального сезону перед Міненерго стоїть чітке завдання — додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. До кінця року, впродовж листопада-грудня, — додати в систему ще 1,2 ГВт. Ідуть ремонти та захист енергооб’єктів. 
 

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Україні  мобільну газотурбінну електростанцію загальною потужністю 28 МВт виробництва американської компанії General Electric, повідомляє пресслужба Міненерго. Ця допомога дасть змогу нашій країні збільшити постачання електроенергії до житлових будинків, лікарень, шкіл, об’єктів критичної інфраструктури тощо, пояснили в міністерстві. 

 
Коментарі (0)