ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСпрощено умови отримання допомоги безробітним звільненим за власним бажанням

Спрощено умови отримання допомоги безробітним звільненим за власним бажанням

Державний центр зайнятості посилив соціальну підтримку безробітних звільненим за власним бажанням та спростив умови отримання допомоги
Державний центр зайнятості посилив соціальну підтримку безробітних звільненим за власним бажанням та спростив умови отримання допомоги, про це повідомила пресслужба центру зайнятості.
 
“Громадяни, які були звільнені з останнього місця роботи в період карантину (починаючи з 12.03.2020 року) за власним бажанням і стали на облік в державній службі зайнятості, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня набуття статусу безробітного. Тобто, на період карантину правило про відкладення виплати допомоги по безробіттю для звільнених за власним бажанням застосовуватися не буде”, — йдеться у повідомленні.
 
Це зумовлено тим, що 18 квітня 2020 року набув чинності Закон України про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” від 13.04.2020 № 553-IX.
 
Цим законом внесено зміни до “Прикінцевих положень” Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”. Змінами визначено, що на період карантину для осіб, які звільнилися з роботи за власним бажанням, не будуть застосовуватися вимоги щодо відкладення виплати допомоги по безробіттю строком до 90 днів. При цьому загальна тривалість виплат допомоги по безробіттю для таких осіб не може перевищувати 270 календарних днів.
 

Повідомляється, що якщо людина звільнилася з попереднього місця роботи за власним бажанням саме в період карантину і вже зареєструвалася в службі зайнятості, не потрібно подавати жодних додаткових документів. Нарахування допомоги відбудеться автоматично. 

 
Коментарі (0)