ГоловнаНовини ЖКГТранспортСпівпраця Укрзалізниці із Deutsche Bahn скасовується

Співпраця Укрзалізниці із Deutsche Bahn скасовується

Керівництво держкомпанії ПАТ Укрзалізниця не має наміру реалізовувати ініціативу попереднього керівництва про притягнення до управління українськими залізницями представників німецької компанії Deutsche Bahn

Керівництво держкомпанії ПАТ Укрзалізниця не має наміру реалізовувати ініціативу попереднього керівництва про притягнення до управління українськими залізницями представників німецької компанії Deutsche Bahn. Про це заявив глава правління УЗ Володимир Жмак в інтерв'ю виданню «Економічна правда».

«Зараз я не бачу можливості і сенсу залучати якихось іноземних фахівців. За всієї поваги до Deutsche Bahn, що стосується вантажоперевезень, то нас важко порівнювати», – сказав він.

 Жмак додав,що в Європі вантажні залізничні перевезення не є настільки життєво важливими, як в Україні, пояснив Жмак. За його словами, Німеччина, Австрія, і навіть Польща мають дуже розвинені мережі автобанів — тому залізниці конкурувати з ними немає сенсу.

 Пасажирські перевезення в європейських країнах отримують фінансову допомогу від уряду. Це загальновідома історія. Тому зараз, з огляду на експертизу, яка є у мене і моєї команди, я не бачу необхідності залучати якихось міжнародних консультантів», –  резюмував Жмак.

 

 
Коментарі (0)