ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСпіввласники багатоквартирного будинку зможуть змінити управителя у будь який час

Співвласники багатоквартирного будинку зможуть змінити управителя у будь який час

Якщо призначений органом місцевого самоврядування управитель не влаштовує співвласників багатоквартирного будинку, вони мають право змінити його у будь який час.

Про це сказала заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник управління житлової політики Мінрегіону Світлана Старцева.

«До 1 липня цього року Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» було встановлено термін, до якого співвласники багатоквартирних будинків можуть визначитися з подальшою формою управління, в тому числі створивши ОСББ. Якщо вони не визначились – органи місцевого самоврядування оголошують конкурс, порядок проведення якого розроблено Мінрегіоном. Відповідний проект постанови який містить усі вимоги до проведення конкурсувже знаходиться на юстуванні», — повідомила Світлана Старцева.

Вона наголосила на тому, що Мінрегіон впроваджує у життя прийнятий закон який дає усім споживачам – мешканцям багатоквартирного будинку  право визначити хто буде обслуговувати їх будинок.

«До цього часу ЖЕКи монополізували обслуговування будинків на окремій території. Фактично був встановлений «диктат», оскільки іншого виконавця послуги споживачі не мали права вибрати. Закон дає нам право визначитися з ефективним управителем спільної власності», — повідомила Світлана Старцева

Вона нагадала, що управляюча компанія яка прийде обслуговувати будинок, повинна буде дотримуватися усіх умов, які їй висуне споживач.

«Мінрегіон розробив нормативно-правові акти, які врегульовують це питання. Зокрема, розроблена форма протоколу за яким повинні зібратися громадяни і визначитися з формою правління. Також затверджений порядок списання з балансу багатоквартирного будинку. Закон дає можливість визначити за конкурсом ефективного управителя, найняти його, та передбачає механізми його зміни протягом року», — підкреслила Світлана Старцева.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Червня 2016 p. 20:14
В основу заклали шахрайства і брехню, і на цій основі, як на фундаменті, намагалися щось зовні пристойне побудувати. Невдача за невдачею, майже крах ; але намагання не припинилися і основа залишилась та сама .