ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСША пообіцяли своєчасно продавати Україні необхідні енергоресурси

США пообіцяли своєчасно продавати Україні необхідні енергоресурси

США готові сприяти Україні у забезпеченні стабільності постачання енергоресурсів, зокрема, для атомної енергетики, та посиленні енергетичної безпеки

 

США готові сприяти Україні у забезпеченні стабільності постачання енергоресурсів, зокрема, для атомної енергетики, та посиленні енергетичної безпеки. Про це заявила тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі з міністром енергетики Германом Галущенком, йдеться у прес-релізі Міненерго.

Сторони обговорили співпрацю у сфері забезпечення надійної та безперебійної роботи українських АЕС під час опалювального сезону, включаючи технічну підтримку та стабільне поповнення запасів пального.

Галущенко нагадав, що Росія заблокувала постачання в країну вугілля залізницею. Україна переорієнтувалася на інші джерела імпорту, і основний шлях постачання вугілля – морський.

Міністр енергетики зазначив, що основне навантаження в умовах опалювального сезону 2021-2022 років. несе НАЕК Енергоатом.

Також на зустрічі обговорювалася поточна ситуація із значним скороченням обсягів транзиту російського газу через Україну.

 

 

 
Коментарі (0)