ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСША розширять санкції проти «Північного потоку-2»

США розширять санкції проти «Північного потоку-2»

Сенат США включив додаткові санкції проти «Північного потоку-2» до проекту бюджету нацоборони

 

Сенат США включив додаткові санкції проти «Північного потоку-2» до проекту бюджету нацоборони.

Про це заявив республіканський конгресмен Стів Вомак в Twitter, передає «Хвиля».

За словами конгресмена, російська влада хочуть використовувати проект як інструмент примусу, і його мета - збільшити залежність Польщі та України від російського газу.

«Я пишаюся тим, що є співавтором санкцій, спрямованих на припинення його (« Північного потоку-2 »-ред.) Будівництва, і вітаю Сенат за включення цього пріоритету в проект бюджету національної оборони», - зазначив він.

Крім Вомака авторами пропозиції про включення розширеного пакета санкцій виступили сенатори: Тед Круз, Том Коттон, Джинн Шейхін, Рон Джонсон, Стів Уомак і Джон Баррассо.

«Трубопровід« Північний потік-2 »є російською пасткою. Він робить Європу і наших союзників більш залежними від Росії і більш схильними до впливу Росії. Ми сповнені рішучості блокувати всі зусилля Росії по будівництву цього небезпечного трубопроводу », - заявив сенатор Баррассо.

«Запобігання використання Росією своїх енергетичних ресурсів як геополітичного зброї відповідає інтересам національної безпеки Америки», - сказав сенатор Джонсон.

«Ці розширені санкції допоможуть завершити нашу місію, щоб перешкодити Москві використовувати трубопровід, щоб вбити клин між країнами Східної Європи і рештою Європи», - обмітаючи сенатор Коттон.

Сенат і Палата представників Конгресу представляють свої варіанти оборонного бюджету. Потім вони об'єднуються погоджувальною комісією, після чого обидві палати голосують за остаточний варіант, який і буде направлений на підпис президенту.

 

 

 

 
Коментарі (0)