ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаСША виділять на підтримку енергосистеми України ще $500 млн

США виділять на підтримку енергосистеми України ще $500 млн

Кошти будуть спрямовані головним чином на задоволення термінових потреб, серед яких пошук нових трансформаторів та потужностей для відновлення енергетичної інфраструктури, яку зруйнували росіяни.
Сполучені Штати Америки мають намір виділити додаткові $500 млн для посилення стійкості енергетичної системи України, про це розповів помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтта, пише "Україна Комунальна".
 
"Сполучені Штати вже надали Україні понад $520 мільйонів допомоги на енергетичний сектор. Ми знаємо, що на підході – ще $500 мільйонів", – говорить Джеффрі Паєтта.
 
Ці кошти будуть спрямовані головним чином на задоволення термінових потреб, серед яких пошук нових трансформаторів та потужностей для відновлення енергетичної інфраструктури, яку зруйнували росіяни.
 
"Володимир Путін намагався перетворити зимові холоди на зброю й використати зиму як інструмент, аби зламати волю українського народу. Я впевнений, що він зазнає невдачі", – наголосив представник Держдепартаменту.
 

За його словами, США працюють з українським урядом над розбудовою децентралізованої енергетичної системи, повністю інтегрованої з Європою – більш стійкої та набагато більш екологічної. 

 
Коментарі (0)