ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСША все ще думають над санкціями проти «Північного потоку-2»

США все ще думають над санкціями проти «Північного потоку-2»

США підкреслює, що Nord Stream 2 порушує енергетичну безпеку в Європі

У Сполучених Штатах Америки не виключають введення санкцій у відповідь на будівництво газопроводу "Північний потік-2". Про це в четвер, 8 листопада, у Варшаві заявив міністр енергетики США Рік Перрі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Польське Радіо".

На думку міністра енергетики США, проект Nord Stream 2 порушує енергетичну безпеку в Європі. І Вашингтон не підтримує німецько-російські інвестиції в проект. У Сполучених Штатах не виключають введення санкцій проти компаній, пов'язаних з проектом.

"Сполучені Штати не підтримують Nord Stream 2, і я не бачу жодного сигналу, щоб ми коли-небудь могли б підтримати цей проект. Санкції - це один з варіантів президента", - підкреслив міністр енергетики Перрі.

Відзначимо, газопровід Nord Stream 2 будує російський газовий монополіст "Газпром".

Нагадаємо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини в обхід України. У той же час канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що в України повинні бути гарантії збереження транзитної ролі після запуску "Північного потоку-2".

 

 
Коментарі (0)