ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСША ввели нові санкції відносно деяких «дочок» «Газпрому»

США ввели нові санкції відносно деяких «дочок» «Газпрому»

Міністерство фінансів США розширило санкції проти російських підприємств, а також низки фізичних осіб через конфлікт в Україні.

В оприлюдненому в четвер, 1 вересня, на офіційному сайті відомства переліку людей та компаній, які потрапляють під обмежувальні заходи, є фірми, що пов'язані із російським газовим монополістом "Газпром": "Газмаш", "Кредит Урал Банк", "Газкардсервис", "ГазОйл" "Газпром добыча Иркутск", "Газпром добыча Краснодар", "Газпром добыча Уренгой" та ще кілька десятків інших. 

До переліку потрапило також багато фінустанов, зокрема "БМ-Банк" та пов'язані з ним "BOM Finance" та Естонський кредитний банк, а також "Страховая группа МСК" та інші. Серед іншого, під санкції потрапили будівельні "Мостотрест" та "СГМ Мост", які отримали тендер на зведення мосту через Керченську протоку до анексованого РФ Криму.
 
Серед фізичних осіб потрапивших під дію санкцій, опинились вісім міністрів уряду окупованого Криму, а також керівники республіканських управлінь ФСБ і Слідчого комітету.
 
За даними ЗМІ, під санкції потрапили перший заступник голови ради міністрів окупованого Криму Михайло Шеремет, "міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку" Дмитро Полонський, "глава міністерства майнових і земельних відносин" Анна Анюхина, "міністр палива та енергетики" Світлана Бородуліна, "міністр економічного розвитку" Валентин Демидов, "міністр фінансів" Ірина Ківік, "глава мін'юсту" Олег Шаповалов і "міністр промислової політики" Андрій Васюта.
 
Коментарі (0)