ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСтало відомо, коли можуть початись відключення електроенергії

Стало відомо, коли можуть початись відключення електроенергії

В умовах надзвичайного стану з наявними запасами антрацитні вугілля енергосистема України працюватиме без аварійних відключень до 20 березня.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Повідомляється, що в зв'язку з дією в українській енергетиці режиму надзвичайного стану Укренерго зменшує кількість працюючих на антрацитні вугіллі блоків і блоків "гарячого" резерву. Крім того, збільшується кількість електроенергії, яку виробляє атомна електростанція.

Завдяки введеним надзвичайних заходів щодоби Україна економить до 12 тонн антрацитні вугілля, що забезпечить стабільну роботу енергосистеми до 20-х чисел березня.

Також в.о. директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук повідомив, що в умовах надзвичайного стану енергосистема України зможе стабільно працювати без відключень електроенергії споживачам до 15-20 березня.

Також він поінформував, що всі бажаючі можуть відслідковувати динаміку споживання Україною вугілля на сайті Мінпаливенерго і компанії "Укренерго". Так, за його словами, на даний момент запас антрацитового вугілля на складах великих електростанцій становить близько 800 тисяч тонн, ще понад 100 тисяч тонн є на складах ТЕЦ.

 
Коментарі (0)