ГоловнаГоловнеБлагоустрійСтан доріг контролюватиметься новою системою

Стан доріг контролюватиметься новою системою

«Укравтодор» планує запровадити геоінформаційну систему управління станом доріг у всіх регіонах країни. Всі необхідні передумови для цього створено.

В дорожній галузі України створено всі необхідні передумови для повномасштабного впровадження  географічно-інформаційної системи. Про це повідомив начальник Управління інноваційного розвитку «Укравтодору» Олег Островерхий, - інформує прес-служба Міністерства інфраструктури.

Зокрема, за словами посадовця, розроблені або знаходяться на кінцевому етапі розробки всі необхідні стандарти, створена Єдина інформаційна геобаза даних автомобільних доріг, розроблена структура збору, аналізу, збереження та передавання актуальних даних усім користувачам, підготовлені необхідне програмне забезпечення, програмні та програмно-апаратні комплекси, а головне – успішно завершене експериментальне впровадження.

«Наше наступне завдання – визначити просторові координати для всіх елементів автомобільних доріг загального користування державного значення та внести їх до єдиної бази даних», – наголосив він.

З цією метою вже навесні 2014 року Державне агентство автомобільних доріг України планує провести тендер серед компаній, які здійснюють паспортизацію доріг.

Нагадаємо, ГІС – спеціальна система, яка дозволяє відтворити значну кількість об'єктів на координатно-орієнтованій карті, космічному знімку, аерофотознімку зі зміною масштабу та описом об’єкту, який виводиться в таблицях, графіках, кресленнях, фото та відео. Завдяки цьому, можна точно встановити місцеположення об'єкта, його розміри, параметри та характеристики, що дозволяє відмовитись від передпроектних вишукувань, визначити необхідні об'єми робіт при ремонтах доріг та будівництві об'єктів придорожньої інфраструктури.

 
Коментарі (0)