ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Стан столичних тепломереж постійно погіршується

Стан столичних тепломереж постійно погіршується

Протягом доби ліквідується в середньому близько 40 пошкоджень тепломереж

 

 

У ході гідравлічних випробувань цього року у Києві виявлено 1347 пошкоджень, для порівняння, у 2015 р. – 1370. При цьому спостерігається зростання кількості експлуатаційних пошкоджень тепломереж: у 2016 р. їх кількість досягла 4914 (у 2015 р. – 4043), повідомляє Київенерго.

Загалом кількість пошкоджень київських тепломереж при експлуатації та випробуваннях у 2016 р. зросла у порівнянні з 2015 р. на 15% (детальніше – див. графіки). Протягом доби ліквідується в середньому близько 40 пошкоджень тепломереж.

Проаналізувавши динаміку аварійності основних тепломагістралей системи теплозабезпечення столиці від ТЕЦ та станцій теплопостачання, Київенерго констатує збільшення кількості пошкоджень на магістралях, що забезпечують теплом Печерський та Солом`янський райони Києва. Взимку, у випадку аварії, без тепла можуть лишитися до 1,5 тис. будівель.

Знизити кількість пошкоджень та ризики аварій під час опалювального сезону можна лише за рахунок повної заміни найбільш застарілих ділянок. Найбільше цього потребують магістралі, прокладені під мостом Патона, по Повітрофлотському пр-ту та вул. Металістів. Наприклад, в міжопалювальний період цього року лише під мостом Патона під час гідровипробувань було виявлено 6 пошкоджень.

За інформацією Київенерго, ремонти цієї магістралі було здійснено за рахунок минулорічних запасів. Проте заплановану повну заміну ділянок на попередньо ізольовані труби по вул. Металістів та на Повітрофлотському пр-ті Компанії не вдалося здійснити через арешт рахунків. Як і завершити роботи зі встановлення у столиці 2,5 тис. будинкових лічильників тепла.

 

 
Коментарі (0)