ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСтихійні звалища в Вишгороді можуть призвести до екологічної катастрофи

Стихійні звалища в Вишгороді можуть призвести до екологічної катастрофи

На території Вишгорода активісти нарахували 7-8 масових стихійних звалищ, куди городяни викидають будівельне сміття

Вишгород завалений небезпечними відходами, які загрожують екологічною катастрофою всій країні. Про це повідомляє "СтопКор".

На території Вишгорода активісти нарахували 7-8 масових стихійних звалищ, куди городяни викидають будівельне сміття, каже правозахисник ГО "Стоп корупції" Костянтин Варшавський.

Одну з звалищ знайшли практично в самому центрі міста. Тут - справжнє "кладовище" ртутних ламп денного освітлення. Кожна з них містить близько 500 мг ртуті. Точна кількість ламп підрахувати не беруться, але, за попередніми даними, їх кілька сотень.

Повалені лампи на горі, і постійно сиплються в яр, де тече річка, що впадає в Дніпро, а звідти - в крани чи не половини жителів України.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій відзначили, що все, що робиться на звалищах, не відноситься до компетенції ГСЧС, і відповідно до закону "Про відходи" це відповідальність місцевих державних адміністрацій.

Міська влада про проблему токсичною звалища знають. Мер Вишгрода Олексій Момот запевняє, що поклади ламп розчищають у міру можливості.

 

 
Коментарі (0)