ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаПерепадам температури гарячої води в Києві знайшли виправдання

Перепадам температури гарячої води в Києві знайшли виправдання

У «Київенерго» пояснили причини перепадів температури гарячої води на Троєщині та Оболоні. Спеціалісти переконують – у цьому винні пошкодження магістрального трубопроводу, які сталися через закінчення терміну експлуатації.

Серйозні пошкодження магістрального трубопроводу ТЕЦ-6 в опорі Московського мосту призвели до перепадів температури гарячої води на Троєщині та Оболоні. Бригади «Київенерго» проводять складний нестандартний ремонт однієї з таких пошкоджених магістралей. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії.

«Єдиною технічною можливістю забезпечити гарячим водопостачанням (ГВП) жителів Троєщини та Оболоні під час ремонту стало переключення теплоджерела, що спричинило зміну технічних параметрів теплоносія. Потрібно відзначити, що пошкоджені магістралі (всього їх три: ремонт однієї з них завершений, ще двох - на стадії завершення) давно вичерпали свій 25-річний термін експлуатації. І через високий ступінь зношеності вимагають обов'язкового ремонту напередодні опалювального сезону», – йдеться в повідомленні.
 
У компанії «Київенерго»  вибачилися перед жителям Троєщини та Оболоні за тимчасові незручності, пов'язані з перепадами температури гарячої води. 
 
Примітно, підприємство інформує мешканців Троєщини, що на житловому масиві активно ведуться роботи з установки будинкових вузлів обліку електроенергії. Роботи проходять у підвалах житлових будинків із заміною комунікацій, що також може спричинити короткочасне відключення будинку від гарячого водопостачання.
 
Директор СВП «Київські теплові мережі» Євген Глушак акцентував увагу на важливості встановлення лічильників. Окрім того, він зауважив, що потрібно не допустити  прояви вандалізму по відношенню до приладів обліку.
 
 
«Встановлюючи лічильники на будинку, ми переконалися в наступному: без відповідальності експлуатуючої організації та кожного мешканця зокрема у виконанні програми обліку тепла нам не обійтися. Не будьте байдужими, реагуйте на прояви вандалізму. Від вашої пильності залежить збереження лічильника і його коректна робота. Для того щоб прогресивні реформи в комунальному господарстві були успішними, кожен киянин повинен взяти на себе відповідальність за спільне майно», – зазначив пан Глушак.
 
У компанії підкреслили, що кияни можуть відслідковувати динаміку встановлення лічильників спеціалістами «Київенерго».
 
«Новий веб-сервіс дає можливість киянам відслідковувати динаміку виконання компанією робіт з установки лічильників і дозволить нам отримати заявки для включення в інвестпрограму наступних періодів», – зазначив Генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.
 
Нагадаємо, у липні 2015 року в рамках виконання інвестпрограми компанія планує встановити в Києві понад 900 вузлів обліку теплової енергії, централізованого опалення.
 
Коментарі (0)