ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСтоличні сім’ї розібрали «пільгове» житло

Столичні сім’ї розібрали «пільгове» житло

У столиці більше трьохсот сімей отримали «пільгові» квартири. Будинок уже зданий в експлуатацію.

Більше трьох сотень київських сімей стали новоселами, завдяки участі у державних житлових програмах. Будинок, де житимуть щасливчики уже зданий в експлуатацію. Про це повідомив директор Іпотечного центру у Києві та Київській області Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, повідомляє прес-служба відомства.

Так, посадовець зауважив, що житловий комплекс збудований в рамках реалізації державних житлових програм доступного житла за механізмом 30% на 70% та пільгового молодіжного кредитування за кошти Фонду.

«Новоселами щойно збудованого будинку стали, зокрема, 282 сім'ї, які придбали квартири, скориставшись програмою доступного житла, в рамках якої 30% від нормативної вартості помешкання сплачує держава. Ще 29 родин стали власниками нових квартир завдяки участі у програмі пільгового молодіжного кредитування», - йдеться у повідомленні.

Сергій Комнатний підкреслив, що зведений будинок складається з 340 квартир, з яких основну частину було придбано за державної підтримки.

«Було б добре, щоби таких будинків було якомога більше. Впровадження ефективних програм державної допомоги для будівництва житла має велике значення для громадян, які потребують покращення житлових умов, та економіки, оскільки стимулює розвиток будівельної галузі», - наголосив директор Іпотечного центру.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, більше сотні сімей у Вінницькій області отримали квартири за державними житловими програмами. Введено в експлуатацію 4 житлових будинки.

 
Коментарі (0)