ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтолична влада планує покласти край хаотичному паркуванню у Києві

Столична влада планує покласти край хаотичному паркуванню у Києві

Отримавши механізм стягнення штрафів за неправильну парковку, у Києві планують не тільки поповнити місцевий бюджет, а й активізувати діяльність платних парковочних майданчиків, попит на які, на думку чиновників значно зросте з введенням штрафів

Київська влада очікує прийняття відповідного законодавства, що дозволить штрафувати та евакуйовувати неправильно припарковані автомобілі з київських вулиць, повідомляє КМДА. 

«Ми прагнемо покласти край тіньовому обігу коштів, у тому числі, і в сфері паркування, а також вирішити проблему хаотичної парковки, яка унеможливлює нормальний рух транспорту. Тому дуже чекаємо на прийняття закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері паркування транспортних засобів», який дозволить нам стягувати штрафи та евакуйовувати неправильно припарковані авто», – розповів радник мера Ілля Сагайдак.

Чиновник також додав, що цей законопроект передбачає надання повноважень розглядати справи про адміністративні правопорушення та здійснювати тимчасове затримання транспортного засобу інспекторами паркувального простору –уповноваженим міською радою посадовим особам або комунальним підприємствам, які здійснюють діяльність у сфері паркування транспортних засобів.

Також, у відповідності до законопроекту, розміри штрафних санкцій за порушення правил паркування або за несплату послуг з користування відповідними майданчиками, дорівнюватимуть вартості однієї години паркування у 20-кратному розмірі.

«Впровадження цих практик дозволить досить швидко навести лад у паркувальному просторі столиці. З такими штрафами водіям буде вигідніше паркуватися лише у зонах, спеціально відведених для цього, які, до того ж, будуть обладнані паркувальними автоматами або платіжними терміналами», – зауважив радник міського голови.

Також було підкреслено, що підвищення суми штрафів та контроль за їх сплатою позитивно вплине і на розвиток паркінгів, оскільки збільшить попит на платні паркувальні місця, більшість з яких нині стоять порожні, оскільки водіям не вигідно там паркуватись.

Радник мера також додав, що об’єднавши зусилля з правоохоронними органами та громадськістю, міська влада зможе скоріше подолати хаос і корупцію в сфері паркування.

 

 
Коментарі (0)