ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаСтоличний пологовий будинок заживили від власної СЕС

Столичний пологовий будинок заживили від власної СЕС

Тепер медзаклад у Святошинському районі матиме живлення навіть у разі відключення електропостачання, але чи будуть такі заходи ефективними у осінньо-зимовий період року, покаже час

 

Тепер медзаклад у Святошинському районі матиме живлення навіть у разі відключення електропостачання, але чи будуть такі заходи ефективними у осінньо-зимовий період року, покаже час.

Пологовий будинок у Святошинському районі столиці оснастили сонячною електростанцією. Тепер медзаклад матиме живлення навіть у разі відключення електропостачання. Втім, чи будуть такі заходи з енергонезалежності ефективними у осінньо-зимовий період року, питання - адже показники інсоляції у Києві не надто високі, відтак, станція простоюватиме.

Про реалізацію заходів із забезпечення енергонезалежності у пологовому будинку на Святошині розповів у своєму Facebook мер Києва Віталій Кличко. Сонячна електростанція чимала: вона має потужність у 120 кВт і понад 200 панелей, а також сонячний та гібридний інвертори, що дозволить і отримувати електроенергію з сонячної, і накопичувати її.

Міський голова зазначив, що таке джерело безперебійного живлення вкрай важливо для пологового будинку, де працюють операційний блок та відділення інтенсивної терапії новонароджених. Такими автономними сонячними електростанціями, каже Кличко, столиця оснащує три медзаклади завдяки уряду Німеччини. Загальний бюджет – 500 тисяч євро, які надають столиці на безповоротній основі.

Втім, додамо, що навіть за умови лагідної зимової погоди без завірюх та тривалої негоди показники інсоляції у Києві загалом будуть невисокі. Відтак, пологовий будинок все одно залежатиме від центрального енергопостачання - хоча електростанція й допоможе генерувати додаткову енергію.

Нагадаємо, нещодавно Інформатор розповідав про те, що Чорнобильська атомна електростанція отримала першу партію комплектуючих для будівництва сонячної електростанції на своєму промисловому майданчику. З обладнанням допомогли міжнародні партнери, а зрештою станція отримає власні потужності з виробництва електроенергії близько 2 МВт. Використовувати їх будуть, щоправда, лише для власних цілей.

 

 

 
Коментарі (0)