ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСтудентам затримають вплати стипендій

Студентам затримають вплати стипендій

Українських студентів попередили про затримку виплат стипендій. Багато хто залишиться без грошей.

Українських студентів попередили про затримку виплат стипендій. Багато хто залишиться без грошей.

Українських студентів засмутили новиною про те, що в лютому місяці багато хто так і не отримають виплати своїх стипендій. Але це стосується не всіх вищих закладів. Про це повідомляють в Міністерстві освіти і науки.

Як повідомляється, що виплати за лютий будуть нараховані вже в березні. При цьому така затримка торкнулася тільки тих, хто отримує свої стипендії після 17 числа кожного місяця. Інші студенти отримали свої гроші вчасно.

Відзначимо, зараз розмір мінімальної академічної стипендії - 490 гривень для студентів навчальних закладів професійної освіти та 1300 гривень - для тих, хто вчиться в університетах.

Варто сказати, що затримки з виплатами в лютому торкнулися не тільки студентів. Також багато людей, які працюють на державних підприємствах і заводах також не отримали свої зарплати в минулому місяці.

Це сталося через те, що в лютому утворилася величезна "дірка" в бюджеті.

Станом на 28 лютого 2020 року Міністерством фінансів та головними розпорядниками не затверджені 135 паспортів з обсягом видатків 300 млрд. Гривень по загальному та спеціальному фонду (25% обсягу видатків), через що Держказначейство в лютому заблокувало 41% платежів на 32,9 млрд грн., з них за захищеними видатками 21,3 млрд. гривень.

Уряд традиційно "докладає всіх зусиль", щоб перекрити дірку і виплатити всі зарплати і стипендії вчасно. Але все ж затримка буде, хоч вона торкнеться і не всіх. Зараз йдуть розгляди, чому так вийшло.

 

 
Коментарі (0)