ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидіанти витрачають на оплату компослуг лише 10% доходів

Субсидіанти витрачають на оплату компослуг лише 10% доходів

На оплату житлово-комунальних послуг домогосподарства, котрі отримують субсидії, витрачають близько 10% своїх доходів.

На оплату житлово-комунальних послуг домогосподарства, котрі отримують субсидії, витрачають близько 10% своїх доходів.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час наради щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, про це ідеться на сторінці Мінсоцполітики у Фейсбуці.

«Серед усіх отримувачів житлової субсидії близько 40% становлять домогосподарства з середньомісячним доходом на одну особу, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму, ще майже 40% - домогосподарства з доходом на одну особу від одного до півтора прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, 17 % - з доходом від півтора до двох прожиткових мінімумів. При цьому, середній відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги по Україні становить трохи менше 10% сукупного доходу сім’ї, яка отримує субсидію. При зростанні цін і тарифів на послуги розмір обов’язкового платежу не змінюється, оскільки залежить від доходу, а розмір субсидії - збільшується», - заявила Лазебна, коментуючи результати аналізу домогосподарств, які отримують субсидії.

У відомстві зазначають, що в Україні субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримують близько 3 мільйонів домогосподарств.

 

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
13 Березня 2021 p. 23:29
Субсидії були відмінені ще у 2018 році нерозумним Порошенком. ---------------------------------------------------Дивно, що олігарх, у якого хватало нахабства і хитрості прихватизувати пострадянські підприємства, так перед президентськими виборами сам свій рейтинг понизив , що й визначило результат виборів.
Коля Пухов
13 Березня 2021 p. 23:39
Субсидії були відмінені ще у 2018 році, тобто, три роки тому. Але й досі ведеться пустопорожня балаканина про існування субсидій. Людей СМІ агітують подавати заяви на субсидії , а відділення соцзахисту пишуть відмови на ці заяви. --------------------- Таким чином посадовці продовжують імітувати існування субсидій.