ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСубсидії на «комуналку» чекає чергове реформування

Субсидії на «комуналку» чекає чергове реформування

Мінсоцполітики обіцяє продовжити реформування системи житлових субсидій. Адже, у відомстві «вихваляються», що підвищення тарифів на «комуналку» у декілька разів отримувачі субсидій не відчули.

У Міністерстві соціальної політики у цьому році заявляють про плани подальшого реформування системи надання субсидій для оплати житлово-комунальних послуг. Про це заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба відомства.

Поміж тим, чиновник заявив, що у цьому році отримувачі компенсацій на оплату ЖКП не відчули зростання тарифів в декілька разів.

«Продовжуватимемо реформувати і трансформувати систему субсидій. Перший крок ми зробили рік тому, і крок успішний, який оцінили, я сподіваюся, люди. Адже на сьогодні 5,5 млн. українських родин уже отримують субсидії і жодним чином не відчули на собі підняття у два-чотири рази цін на електроенергію, тепло, газ тощо», - сказав Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, житлова субсидія не надається, якщо протягом року до звернення здійснено купівлю на суму понад 50 тис. грн. Проте, якщо така купівля була необхідною та не є свідченням заможності родини, субсидія може бути призначена за рішенням комісії.

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
12 Лютого 2016 p. 22:23

"Поміж тим, чиновник заявив, що у цьому році отримувачі компенсацій на оплату ЖКП не відчули зростання тарифів в декілька разів." -- пишеться у статті. ------ Але у цьому році пройшов лише один місяць. Виходить, що за попередній місяць тарифи зросли у декілька разів, і як стверджує Міністр, отримувачі компенсацій цього не відчули...

Коля Пухов
13 Лютого 2016 p. 22:25
Субсидія зараз не призначається взагалі нікому , тобто жоден споживач, якому в платіжці була написана субсидія , не має офіційного підтверджувального документу на цю субсидію. Раніше такий документ видавав собес на півроку вперед при призначенні субсидії. Тепер у зв"язку із "спрощеним" порядком, якщо в платіжці за попередній місяць була записана субсидія, то це зовсім не означає, що ця субсидія буде написана і в наступній платіжці.
Коля Пухов
13 Лютого 2016 p. 22:26
Більш того, у будь-який час чиновники-можновладці можуть повідомити вас, що субсидію вони вам у платіжках писали помилково-безпідставно та зажадати її повернення.