ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії на комуналку планують скоротити

Субсидії на комуналку планують скоротити

Получаталей держдопомоги попередили про нові зміни, які стосуються механізму нарахування субсидій.

Получаталей держдопомоги попередили про нові зміни, які стосуються механізму нарахування субсидій.

Про це розповів заступник директора департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Чиновник зазначив, що жителі столиці можуть не відчути скорочення субсидій, так як скільки вони платили раніше, стільки можуть платити і зараз за комунальні послуги.

Він навів приклад: якщо людина платить в результаті 100 гривень при нарахуванні комунальних послуг в межах 400 гривень, то при зниженні ціни на газ і меншої суми в платіжці, то платити все також доведеться 100 гривень.

Бученко зазначив, що зміни щодо механізму нарахування субсидій плануються, однак незначні.

Так, одне нововведення поки відстрочено у зв'язку з пандемією COVID-19, згідно з яким для одержувачів держдопомоги повинні були перерахувати відсоток ще після закінчення минулого опалювального періоду.

"На сьогодні базовий відсоток - 15%, а повинен стати 20%, що вже зменшило б трохи розмір житлової субсидії. Але поки ми не вийдемо з карантину, ніяких істотних змін точно не буде", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що українці рекордно збільшили борги за комуналку. З початку опалювального сезону борг населення за послуги ЖКГ злетіли в 1,5 рази. Станом на 1 лютого 2021 року сума заборгованості склала 81 млрд грн.

 
Коментарі (0)