ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії на міжопалювальний сезон призначатимуться автоматично

Субсидії на міжопалювальний сезон призначатимуться автоматично

Українцям не потрібно буде звертатися за перепризначенням субсидій на літній сезон – державну допомогу буде перепризначено в автоматичному режимі

 

Українцям не потрібно буде звертатися за перепризначенням субсидій на літній сезон – державну допомогу буде перепризначено в автоматичному режимі.

Як повідомляє ГазПравда, таке рішення було ухвалено для того, щоб забезпечити права споживачів, які проживають на тимчасово окупованих територіях або де ведуться активні бойові дії.

"Маємо продовжувати отримувати субсидії люди з міст і сіл, де йдуть активні бойові дії, навіть у тих випадках, коли там не працюють органи соціального захисту. Для того, щоб нарахувати їм субсидії з центрального рівня, ми напрацювали спеціальний механізм розрахунку розмірів субсидій та пільг для таких одержувачів. І, звичайно, за нинішніх умов усі перепризначення мають відбуватися автоматично, щоб людині не потрібно було йти зайвий раз до органів соціального захисту", - сказала міністр соцполітики Марина Лазебна.

Також вона повідомила, що розмір виплат визначатиметься на основі розміру субсидії за січень 2022 року з урахуванням інформації за 2021 рік про співвідношення середнього розміру субсидій у січні та квітні, а також у січні та вересні.

Крім того, використовуватиметься інформація про доходи осіб, що є у ПФУ та ДПС.

Люди, які отримали валюту від благодійних організацій або купили її на оплату лікування чи навчання, також матимуть право на субсидію, розповіла Лазебна.

Вона додала, що споживачам із регіонів, де ведуться бойові дії, субсидію призначать із початку сезону незалежно від того, в якому місяці сезону вони звернулися за призначенням.

Також мешканці територій, де йдуть активні бої, можуть не інформувати про обставини, які раніше впливали на призначення та розмір субсидії до кінця воєнного стану. Це потрібно буде зробити протягом першого місяця після скасування воєнного стану.

 

 

 
Коментарі (0)