ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії на наступний опалювальний сезон розрахують пізніше - Мінсоцполітики

Субсидії на наступний опалювальний сезон розрахують пізніше - Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики України розрахує обсяги субсидій на наступний опалювальний сезон після того, як буде запроваджено річний продукт на газ.
Міністерство соціальної політики України розрахує обсяги субсидій на наступний опалювальний сезон після того, як буде запроваджено річний продукт на газ. 
 
Про це розповіла міністр Марина Лазебна в інтерв'ю РБК-Україна.
 
"Розробляється механізм єдиного річного продукту на газ, щоб не було таких коливань ціни протягом року. Буде визначена єдина ціна річного продукту, укладені договори, і ми зможемо планувати", - розповіла Марина Лазебна.
 
Вона також запевнила, що у держбюджеті вистачає коштів на субсидії до кінця цього опалювального сезону.
 
"Що стосується квітня, який є останнім місяцем опалювального сезону, ми його точно пройдемо, у нас вистачає коштів", - додала міністр.
 
Нагадаємо, у вигляді житлових субсидій держава компенсує громадянам з низькими доходами витрати на оплату житлово-комунальних послуг, що перевищують визначену для домогосподарства обов’язкову частину платежу, яка залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.
 
На сьогодні розмір обов’язкової частини платежу за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою. 
 
Наразі субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує близько 3 млн домогосподарств, середній розмір субсидії становив:
  • у грудні 2020 року – 1731 гривня;
  • у січні 2021 року – 2231 гривня;
  • у лютому 2021 року – 1483 гривні.
 

Зменшення середнього розміру субсидії у лютому пов’язане з проведенням перерахунку за січень через зменшення цін на природний газ для населення у лютому та за січень 2021 року. 

 
Коментарі (0)