ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії спровокують масовий відтік грошей з депозитів

Субсидії спровокують масовий відтік грошей з депозитів

Кабінет міністрів України дещо змінив порядок призначення субсидій українцям: правила зміняться від 1 травня 2021 року. Про це повідомляють українські економісти

 

Кабінет міністрів України дещо змінив порядок призначення субсидій українцям: правила зміняться від 1 травня 2021 року. Про це повідомляють українські економісти.

Вони кажуть, що з початком травня при призначенні субсидії будуть враховувати облік доходів від депозитів й дивіденди від цінних паперів.

Також вони вважають, що така державна політика спрямована на штучне скорочення українців, які можуть отримати для себе субсидію.

На тлі цього є велика ймовірність, що громадяни стануть масово забирати свої депозити з банків для того, щоб і надалі мати право на субсидію.

Також люди можуть спеціально просити роботодавців сплачувати частину зарплати “в конверті” для того, щоб не показувати весь свій дохід.

Нагадаємо, що в уряді вирішили посилити адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню.

Відомо, що за даними Мінсоцполітики, сьогодні в Україні субсидію на оплату ЖКП отримують близько 3 млн домогосподарств, середній її розмір в лютому 2021-го склав 1483 грн.

 

 

 
Коментарі (0)