ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСубсидії в регіонах перевірить спеціальна комісія

Субсидії в регіонах перевірить спеціальна комісія

Кабмін вирішив підвищувати показники оформлення субсидій на ЖКП новим органом – урядовою комісією, котра перевірятиме регіони з найгіршими показниками.

Уряд планує створити спеціальну урядову комісію, котра перевірятиме регіони з найгіршими показниками надання субсидій на житлово-комунальні послуги. Відповідне доручення дав Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк в ході засідання Кабінету Міністрів.

 «Окремо я хотів би дати сьогодні доручення створити комісію і відправити урядову комісію, де йде найгірший процес оформлення субсидій. Вже 4 млн. українських сімей зараз оформили субсидії. І я презентував конкретні факти, цифри і розрахунки, за якими обсяг субсидій, які зараз отримують українські громадяни суттєво допомагає і компенсує витрати домогосподарств, пов’язані із зміною тарифів для тих, кому це потрібно. Тому зволікання, умисне зволікання збоку окремих органів державної влади і окремих керівників міст і областей, є ні що інше, як позбавлення громадян країни прямої грошової допомоги громадянам, яка направляється на зменшення рахунків за тепло і за житлово-комунальні послуги для кожної української родини», - сказав пан Яценюк.

Зокрема, чиновник звернувся до Міністерства соціальної політики з дорученням негайно відправити в такі області урядову комісію.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні в період з січня по вересень цього року за субсидіями на сплату житлово-комунальних послуг звернулося 3,6 млн домогосподарств, що перевищує минулорічні показники за аналогічний період у 5,6 рази. Питома вага звернень домогосподарств, які проживають у міських поселеннях, склала 73,4%.

 
Коментарі (0)