ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії з жовтня будуть нараховувати за новими правилами

Субсидії з жовтня будуть нараховувати за новими правилами

З 1 жовтня збільшується мінімальна зарплата та розмір пенсій. Чи будуть нараховуватися субсидії з 1 жовтня та що змінилося через війну?

 

З 1 жовтня збільшується мінімальна зарплата та розмір пенсій. Чи будуть нараховуватися субсидії з 1 жовтня та що змінилося через війну?

Через воєнні дії в Україні, Міністерство соціальної політики ініціювало зміни до Положення про порядок надання житлових субсидій на 2022 рік.

За новою постановою всі функції з призначення, нарахування і виплати житлових субсидій та пільг на оплату ЖКП перейшли до органів Пенсійного фонду України. Особи, яким призначено субсидію, як і раніше, отримуватимуть виплати на свій банківський рахунок або через пошту.

Також змінилися критерії надання житлових субсидій особам, яким надається допомога по частковому безробіттю, а також людям, які втратили роботу в період воєнного стану. Тепер призначення субсидії можливе особам з урахуванням фактично отриманих доходів у розмірі допомоги по безробіттю.

Крім того, для нарахування субсидії не будуть враховувати:

допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам;

компенсацію для покриття понесених витрат, пов’язаних з розміщенням у своєму житловому приміщенні внутрішньо переміщених осіб за програмою «Прихисток».

Як отримати субсидію в 2022 році

Згідно з постановою від 16 вересня 2022 р. № 1041, для призначення субсидій потрібно подати заяву та декларацію до таких установ:

структурному підрозділу з питань соціального захисту населення,

посадовим особам виконавчого органу,

центру надання адміністративних послуг за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи — за фактичним місцем проживання),

органу Пенсійного фонду України — незалежно від місця проживання.

Заява та декларація тепер можуть бути надіслані:

поштою;

в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України;

через мобільний додаток Пенсійного фонду України;

через портал «ДІЯ»;

через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики.

 

 

 
Коментарі (0)