ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСуд залишив в силі знижені тарифи «Укренерго» для заводів Коломойського

Суд залишив в силі знижені тарифи «Укренерго» для заводів Коломойського

Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу НКРЕКУ на визначення щодо забезпечення позову в частині призупинення дії постанов регулятора №954 і №955, по якому встановлюються тарифи для НЕК "Укренерго"

Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу НКРЕКУ на визначення щодо забезпечення позову в частині призупинення дії постанов регулятора №954 і №955, по якому встановлюються тарифи для НЕК "Укренерго". Про це повідомляє держпідприємство "Гарантований покупець", передає Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва 1 серпня 2019 року призупинив дію високих тарифів "Укренерго" (постанови №954 і №955) для шести заводів Ігоря Коломойського.

Як повідомлялося, з 1 липня 2019 року на виконання прийнятого в квітні 2017 року закону "Про ринок електроенергії" в Україні запущений новий оптовий ринок е / е, що передбачає перехід від роботи за моделлю єдиного покупця до конкурентного механізму. Він передбачає двосторонні договори (ДД) між виробниками і споживачами, постачальниками, балансуючий ринок (де розраховується різниця між прогнозним і фактичним обсягом споживання і його вартість), ринок "на добу вперед" (РСВ) і внутрісуточних ринкок (ВСР, на ньому закуповується е / е на найближчі години), ринок допоміжних послуг.

В результаті запуску вартість енергоресурсу для непобутових споживачів зросла на 10-25% в залежності від класу напруги. Найбільш гостро на зміни ціни відреагував ряд промислових підприємств (в основному ферросплавщики), в собівартості продукції яких витрати на електроенергію складають значну частку, які через суди добилися припинення нового тарифу "Укренерго" на передачу е / е, збільшеного в умовах нового ринку в шість разів .

Раніше, Кабінет міністрів України 21 серпня вніс зміни до положення про покладання спеціальних зобов'язань (ПСО), яке повинно дозволити знизити ціни на електроенергію для непобутових споживачів на 10-11%. Зміни дозволять регулятору в особі НКРЕКУ втричі знизити тариф на передачу "Укренерго" (з чинного 31,2 коп. До 11 коп. / КВт-год), що і спричинить за собою зниження цін для непобутових споживачів.

 

 
Коментарі (0)