ГоловнаНовини ЖКГТранспортСумчанам повертають проїзні в тролейбусах за фіксованими цінами

Сумчанам повертають проїзні в тролейбусах за фіксованими цінами

Сумська влада вирішила повернути проїзні квитки у тролейбусах, встановивши фіксовану вартість кожного з таких документів. Крім того, у місті діятимуть проїзні і для студентів. Однак, наразі у Сумах неможливо проконтролювати кількість використаних поїздок

У Сумах виконавчий комітет міської ради встановив вартість проїзних квитків у тролейбусах КП «Електроавтотранс», які не діяли в місті близько місяця через відсутність встановленої вартості. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Сумської міської ради.

Зокрема, проїзний на п`ять робочих днів (20 поїздок) коштуватиме – 25 грн., на місяць (робочі дні, 84 поїздки) – 105 грн., на місяць (120 поїздок) – 150 грн.

 «Електроавтотранс» виготовлятиме проїзні насамперед на замовлення підприємств, а вже ті розповсюджують їх серед своїх працівників. Втім, придбати такий документ зможуть і всі охочі. Для цього необхідно звернутись до каси підприємства.

«Проїзні у нас беруть лише два підприємства – ТОВ «Сумитеплоенерго» та ПАТ «Сумихімпром». Ми втрачаємо на цьому продажі кожного місяця 30 тис. грн.», - пояснили на підприємстві. Однак, вартість проїзних все ж зменшили.

Окрім звичайних проїзних будуть такі самі для студентів. Їх реалізовуватимуть винятково за списками вишів. Розраховані такі квитки на користування впродовж місяця (52 поїздки), а коштуватимуть 32,5 грн. Це дорівнює 50% вартості проїзду у міському електротранспорті з розрахунку дві поїздки кожного навчального дня (понеділок-субота).

«Кількість поїздок, що вказана у проїзних – річ номінальна, адже наразі відсутня можливість це проконтролювати, втім, таке зазначення необхідне для того, аби вирахувати суму відшкодування з міського бюджету», - зазначають у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сумські маршрутки приведуть до ладу. Зокрема, у місті вже оновлено салони кількох таких автобусів. У міськраді зазначають, що влада контролює процес реставрації салонів цього виду громадського транспорту.

 
Коментарі (0)