ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСуми позбавлять від небезпечних відходів

Суми позбавлять від небезпечних відходів

Сумська рада прийняла пропозицію одного з підприємств щодо збирання та вивезення з території міста небезпечних відходів для їхньої подальшої утилізації. В майбутньому до проекту планують залучити і житловий фонд.

У Сумах найближчим часом будуть збирати, зберігати, вивозити з території міста та передавати на утилізацію небезпечні відходи. Відповідну пропозицію однієї з компаній було погоджено на засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради, передає прес-служба відомства.

До таких відходів відносяться відходи люмінесцентних ламп; пісок, забруднений нафтопродуктами; промаслене ганчір’я; відпрацьовані нафтопродукти; відходи промислових установок тощо.

«Після погодження виконавчим комітетом заяви про наміри, будуть укладені договори з підприємствами міста щодо збору та поводження з небезпечними відходами», - зазначають у міськраді.

Крім того, влада міста має намір надалі реалізовувати проект із залученням житлового фонду обласного центру.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні планують закрити низку сміттєвих полігонів. У Мінрегіоні зазначають, що після цього в країні мають намір будувати нові полігони у відповідності до європейських стандартів.

 
Коментарі (0)