ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаСвітова «зелена» енергетика досягла потужности у 1 Трлн Вт

Світова «зелена» енергетика досягла потужности у 1 Трлн Вт

Обсяг потужностей всіх сонячних та вітрових електростанцій у світі вперше перевищив 1 трлн Вт

Обсяг потужностей всіх сонячних та вітрових електростанцій у світі вперше перевищив 1 трлн Вт. Загальна сума інвестицій склала 2,3 трильйона доларів.

За даними експертів Bloomberg, падіння цін на «чисті» технології означає, що другий трильйон Вт залучить близько 1,23 трлн доларів інвестицій і стане досяжним набагато швидше, ніж перший трильйон, повідомили в Держенергоефективності.

54 % першого 1 ТВт – це вітроелектростанції. Втім, експерти прогнозують, що у найближчі роки сонячна енергетика випередить вітрову. Суттєву роль у цьому відіграє Китай, який за останні 5 років лідирував у встановленні СЕС. 

Тим часом, у 2018 році Одеська область почне використовувати екологічно чисту енергію вітру. Розпочато будівництво першої черги ВЕС "Овід Вінд 1" потужністю 32,4 МВт в Овідіопільскому районі.

Даний проект реалізується турецькою компанією Гюріш Іншаат ве Мюхендіслік А.Ш., підрозділом Guris Holding Co. Inc. Перші три вітротурбіни GE 3.6-131 одиничною потужністю 3,6 МВт, висота башти - 131 м, були встановлені наприкінці липня 2018 року. 

Введення в експлуатацію ВЕС заплановано на осінь поточного року. Планована потужність другої черги проекту - "Овід Вінд 2" складає 50,4 МВт, наразі триває процес отримання дозволів.

Електрика - основний момент для дотримання комфортних умов існування людства. Варіантів для його вироблення існує кілька. Одним з них є вітрогенератор. Більш детально ознайомитися з інформацією можна на сайті prel.prom.ua.

 
Коментарі (0)