ГоловнаНовини ЖКГТранспортСвітовий банк допоможе покращити одну з українських доріг

Світовий банк допоможе покращити одну з українських доріг

Світовий банк профінансує відновлення автомобільної дороги з Полтави до Харкова. Однак, у міжнародній фінансовій організації вважають неточною ту суму, яку озвучили в «Укравтодорі».

Світовий банк, у рамках Третього проекту  покращення автомобільних доріг і безпеки руху профінансує ремонт автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанськ. Так, роботи планують розпочати восени цього року. Про це стало відомо під час зустрічі керівництва Державного агентства автомобільних доріг України з делегацією Міжнародного банку реконструкції та розвитку в ході чергової Місії Світового банку в Україні, передає прес-служба «Укравтодору».

Відтак, проект включає модернізацію ділянки автомобільної дороги, що співпадає з транснаціональним коридором, реалізацію комплексу заходів з безпеки дорожнього руху, а також надання міжнародним експертом консультаційних послуг з питань реформування дорожньої галузі.

Крім цього, представники Світового банку зауважили, що сума, названа «Укравтодором», 750 млн доларів, є дуже приблизною і потрібно визначити точну.

«Для того, щоб визначити реальну вартість реалізації першого компоненту Проекту необхідно провести експертизу та підготовити робочу документацію на кожен км зазначеної ділянки», – зазначив керівник Програми Саймон Еліс.

В той же час, Голова «Укравтодору» Сергій Підгайний наголосив на необхідності залучення до реалізації проекту українських компаній задля підтримання вітчизняної економіки.

«Така підтримка вітчизняних виробників дозволить суттєво підтримати українську економіку», – сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, орієнтовна вартість відновлення автомобільного мосту через річку Сіверський Донець – 10 млн грн.

 
Коментарі (0)