ГоловнаНовини ЖКГТранспортСвітовий банк допоможе реформувати «Укрзалізницю»

Світовий банк допоможе реформувати «Укрзалізницю»

Спеціалісти Світового банку допоможуть «Укрзалізниці» реформувати залізничну галузь в країні. Наразі, вже визначені основні напрямки реформ у цій сфері.

Світовий банк допоможе реформувати Державну адміністрацію залізничного транспорту України. Про це стало відомо в ході зустрічі в.о. генерального директора «Укрзалізниці» Максима Бланка та провідного економіста з транспорту Світового банку М. Бахер Ел-Хіфнави, передає прес-служба «Укрзалізниці».

Основними напрямками співпраці визначили роботу щодо реструктуризації сервісу пасажирських перевезень і взаємовідносин із місцевими органами влади, кадрової політики та відомчої медицини, зокрема змін, які мають відбутися у ході реформування залізничного транспорту та врахування досвіду у цих питаннях європейських країн.

«В усіх країнах світу залізниці отримують державну підтримку, цей досвід корисно поширити в Україні. Активнішу роль у фінансуванні повинні відігравати і органи місцевого самоврядування», – зазначив М.Бахер Ел-Хіфнави.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європейський інвестиційний банк має намір підтримати модернізацію залізничних шляхів в Україні. Відтак, банк планує виділити більше ста мільйонів євро кредиту на реалізацію цього проекту.

 
Коментарі (0)