ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаСвітовий банк надав 20,5 млрд доларів фінансування на скорочення викидів парникових газів

Світовий банк надав 20,5 млрд доларів фінансування на скорочення викидів парникових газів

За останній фіскальний рік Група Світового банку надала 20,5 млрд доларів фінансування на проекти із скорочення викидів парникових газів, «чистої» енергетики та запобігання змінам клімату
За останній фіскальний рік Група Світового банку надала 20,5 млрд доларів фінансування на проекти із скорочення викидів парникових газів, «чистої» енергетики та запобігання змінам клімату, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
 
Таким чином, вже у 2018 р. обсяг фінансування «зелених» проектів Групою Світового банку сягнув 32,1 відсотків та перевищив ціль, поставлену ще у 2016 р., а саме – 28 відсотків у 2020 році.
 
Збільшення видатків забезпечило настіпні результати:
  • встановлення додатково 18 000 МВт потужностей «чистої» енергетики;
  • мобілізація понад 10 млрд доларів для фінансування комерційних проектів з відновлюваної енергетики.
Основні кредитні установи Групи Світового банку – Міжнародний банк реконструкції та розвитку та Міжнародна асоціація розвитку – майже подвоїли частку «зелених» проектів із 37 відс. у 2016 р. до 70 відс. у 2018 році.
 

«Проекти «чистої» енергетики знаходять більше підтримки з боку потужних міжнародних фінансових організацій. Значить, бізнес отримає більше можливостей для розробки та реалізації численних нових проектів», говориться в повідомлені прес-служби. 

 
Коментарі (0)