ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСвітовий банк намагаються залучити до програми "єОселя"

Світовий банк намагаються залучити до програми "єОселя"

Українська влада має намір залучити додаткове фінансування програми пільгового іпотечного кредитування "єОселя" за рахунок інвестицій від міжнародних фінансових організацій

 

Українська влада має намір залучити додаткове фінансування програми пільгового іпотечного кредитування "єОселя" за рахунок інвестицій від міжнародних фінансових організацій. Про це повідомляється на сайті Укрфінжитла.

Зокрема, відбулося обговорення нових ідей та проєктів, які можуть бути корисними для розширення програми доступного іпотечного кредитування.

Уряд запропонував Світовому банку розглянути можливість надання додаткового фінансування у вигляді гарантій "Української фінансово-житлової компанії" для отримання ліквідності на внутрішньому ринку від міжнародних банків, що працюють в Україні, або профінансувати збільшення статутного капіталу компанії.

Слід зазначити, що загальна сума виданих кредитів за програмою вже перевищила 7 млрд грн. Це дозволило придбати власні квартири 4933 українським сім'ям, переважна більшість з яких – військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики. Також за останній час суттєво зросла кількість учасників "єОселі" серед медичних та педагогічних працівників, наразі кожен п'ятий учасник – працівник сфери освіти чи охорони здоров'я.

Лідером за кількістю придбаного житла залишається Київ – 770 квартир та Київська область – 1359 квартир. Попит у позичальників також мають Рівненська (283 квартири), Вінницька (258 квартир) і Волинська область (255 квартир). У прифронтових Харківській та Запорізькій областях видано – 23 та 7 кредитів відповідно. Учасниками масової іпотеки під 7%, яка заробила з 1 серпня цього року, вже стали 610 українців, у тому числі 39 сімей ВПО та 12 ветеранів.

 

 

 
Коментарі (0)