ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняІталія поставила під сумнів майбутнє «Південного потоку»

Італія поставила під сумнів майбутнє «Південного потоку»

Італія викреслила «Південний потік» з переліку пріоритетних проектів. Його реалізація допомогла б країні диверсифікувати газ, проте проблема з постачальником залишиться.

Італійський Міністр економічного розвитку Федеріка Гуіді поставила під сумнів майбутнє «Південного потоку», зважаючи на кризу в Україні, а також втрату статусу національного пріоритету. Про це пише «Українська енергетика».

«Це корисна інфраструктура, але проект вже не в списку пріоритетів», – сказала вона.
 
«Навіть якщо, з одного боку, це допомагає диверсифікувати транзит (газу, – ред.), з іншого  - існує проблема з постачальником», – додала вона.
 
Італія, чия держкомпанія Eni виділила 600 млн євро (750 млн дол.) для фінансування проекту, мала бути однією з країн-споживачів газу «Південного потоку», крім того італійська сервісна компанія Saipem отримала вигідні угоди для прокладки морської ділянки газопроводу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Норвегія та Україна планують спільний проект у сфері енергозбереження та енергоефективності. Це дасть можливість створення мережі біоенергетичних центрів у країні.
 
Коментарі (0)